miercuri, 5 iunie 2013

Parlamentul într-o zodie cenuşie

   "PARLAMENTUL RUŞINII"...Definiţia a făcut carieră după 89. În câteva reprize, pe drept sau nedrept, Parlamentul a fost catalogat ca fiind al ruşinii. Formula comprimată îndesa în ea nemulţumire publică, iar presa n-a obosit s-o întrebuinţeze până la uzura completă. Apoi a fost zvârlită la coş, Parlamentul intrând şi el într-o zodie cenuşie, nici alb-luminoasă, nici neagră. Băsescu, gelos pe o mulţime aleasă de plebe, mai greu de controlat decât una bucată premier, să zicem, s-a îngrijit să deşerte abundentele zoaie ale limbuţiei sale peste instituţia supremă a democraţiei. N-a mai fost un „Parlament al ruşinii”, ci unul al celor „322”, unul prea numeric, unul bicameral care trebuie mutat la garsonieră (prima măsură a „democraţiei” sovietice ajunse la cârma României, cum ne spune academicianul Giurescu, a fost schimbarea parlamentului bicameral într-unul unicameral). Când Parlamentul i-a fost aproape în totalitate vasal, Băsescu a mai înmuiat-o şi a trecut la alte teme: moguli, tonomate şi altele dragi sufletului său alterat de ură şi îmbătat nu numai de spirtoase, ci mai ales de putere, putere în formă pură, putere totală.
 
   Al treilea referendum de demitere a lui Traian Băsescu (mă refer aici la alegerile parlamentare care au fost, după alegerile locale, runda ultimă de încercare populară de a scăpa de arendaşul din Deal) a urcat în Casa Poporului cel mai mare număr de aleşi care aveau mandat din circumscripţiile lor să-l trimită acasă pe Băsescu. Să facă dreptate până la capăt, să schimbe legile strâmbe cu unele care să îngrădească triumful strigoilor care ronţăie banul public, să, să, să… 
      Ce face Parlamentul actual, compus trei sferturi din aşa zişi anti-băsişti? Ce face şi Ponta. Coabitează!!! În comparaţie cu trădarea de care este acuzat premierul (cei mai numeroşi cetăţeni definesc astfel gestul liderului USL), trădarea de care se face vinovat Parlamentul este strivitoare, de neînţeles, nemernică. Despre Ponta citesc că a fost şantajat, că aşa e el, că e „securist” (când dracu să se facă pentru că era mic în vremea securităţii?!)... Parlamentul ăsta cu sute de use-lişti e şi el şantajabil? E compus doar din securişti? Tace comod cu curul în scaune fiindcă are ”misiune”? Ce faci Parlamentule USL? – îţi vine se urli întrebarea, s-o urli încât să se zguduie zidurile uriaşei clădiri care-i adăposteşte. Ce faceţi, mă?BĂĂ?? Lumea v-a trimis acolo cu o sarcină, cu o poruncă? Aveţi poruncă de la popor să faceţi nişte lucruri. Sunteţi cei care aveţi puterea să daţi jos orice nemernic, să îndreptaţi orice fărădelege. Sunteţi mai tari ca Băsescu, sunteţi mai puternici ca Ponta şi ca toate serviciile!!!, sunteţi, sublimată, în subtanţa ei pură, sau aşa ar trebui să fiţi, naţiunea română. Ce dracu faceţi acolo? Unul câte unul (cei care apar fiindcă cei mai mulţi v-aţi pitit în păpuşoi!) bociţi în televizor că nu se mai poate, că e grav, că poporul e păcălit. Păi voi îl păcăliţi! Nu Ponta e vinovat până la urmă pentru netrebnicia coabitării, ci voi. Pe el l-am tocat destul. De ce coabitaţi voi? De ce coabitaţi cu neputinţa, lenea şi trădarea?
    De peste două decenii, ciclic, în limbajul nostru dâmboviţean a apărut sintagma „Parlamentul ruşinii”. Ei bine, ne-am înşelat. Abia acum avem, gras şi stătut, un „Parlament al ruşinii”. Nu vă revoltaţi pe mine, domnilor! Revoltaţi-vă pe voi şi faceţi ceva fiindcă începe să fie târziu. Se întunecă de tot şi nu ne mai vedem ca țară şi ca oameni şi bâjbâim prin bătătura înnoptată a României să mai găsim om întreg şi liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu