sâmbătă, 7 aprilie 2012

Politica, necunoscută politicienilor

   Nu ştiu exact câţi oameni sunt interesaţi de politică, deşi o vorbă proastă susţine că tot românul se pricepe la fotbal şi la politică...spunea Florian Bichir
    Există cu certitudine o Românie interesată de politică, este cea a politicienilor. O ţară abstractă, populată de o gaşcă de parveniţi, de impostori, care se reduce la maximum 2.000 de persoane.Exista însă şi o ţară normală, firească, o Românie rurală, unde timpul curge cu o altă viteză. O populaţie care trăieşte ca un organism, după reguli de mii de ani, în armonie cu natura, în deplină pace cu brazda, neamul şi cerul.
   La ţară - şi spun la ţară pentru a evita penibilul termen de provincie - populaţia are alte preocupări, mult mai normale. O vacă bolnavă produce mai multă panică decât o hotărâre de guvern privind taxele, asta pentru că animalul e vital. Şi nu contează, nu interesează pe nimeni ce părere are marele politician X-ulescu sau dacă PDL ori USL se va reforma ori nu.
   "Baba Rada" e preocupată, absorbită de postul ei, de vagabondul, hoţul de postaş care nu mai vine cu pensia şi dacă vine popa la slujbă, să dea acatist, decât de sutele de anonimi din Parlament, care se confundă în mod stânjenitor cu ţara. Cu patria noastră, ca să nu spun a mea.
    Credeţi că merită să ne ocupăm timpul cu politicienii? Nu avem altceva mai bun de făcut? Să ne creştem copiii, să ne bucurăm de fiecare clipă, de frumuseţea acestei lumi? Imaginaţi- vă o lume fără politicieni! Miroase a Rai, a linişte. Ce vis frumos!
   Ca urmare,vă îndemn să luaţi atitudine
  Să nu va mai lăsaţi înrobiţi de dictatura portocalie , să vă cereţi dreptul la decenţă şi la o viaţă prosperă şi fericită şi să luptaţi pentru realizarea cu orice preţ pentru că deşi nu conştientizaţi acest drept vă aparţine. Nu lăsaţi pe nimeni să vă ia pană şi dreptul la viaţă şi sănătate. Nu vă mai lăsaţi conduşi de un incult şi camarila lui. Cine o să vă dea viaţa înapoi ? Viaţa nu e un joc în care poţi reîncerca. Ai o singură şansă.. Strigă şi tu că eşti liber. Trimite mai departe.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu