marți, 28 februarie 2012

Căderea-Fenomenul Pitești

    Un documentar tulburător, nedifuzat până acum în România, despre atrocităţile petrecute în închisoarea de la Piteşti, una din cele mai sinistre închisori comuniste.
„Fenomenul Piteşti” sau „Experimentul Piteşti”, aşa cum a fost denumit procesul de „reeducare” a deţinuţilor politici petrecut aici cu complicitatea tacită a autorităţilor comuniste, a lăsat în urmă mii de victime şi a distrus vieţile multora dintre supravieţuitorii cumplitelor experienţe trăite aici.
Bătăile şi torturile de neimaginat, distrugerea psihică duse la extrem până la dezumanizare au fost cuvântul de ordine în Penitenciarul Piteşti. Dar poate cel mai abominabil aspect al metodei folosite aici a fost transformarea victimelor în călăi. Numărul celor care au suferit de pe urma celor petrecute la Piteşti este de aproape 5000 de persoane, acesta fiind considerat unul din cele mai ample programe de spălare a creierului prin tortură.
În acest film documentar, victimele cumplitului regim vorbesc despre experienţele trăite în închisoare şi de politica de exterminare şi dezumanizare dusă de autorităţile comuniste din România.

Un comentariu:

  1. http://necuvintele-cuvinte.blogspot.com/2011/06/noaptea-patimirilorexperimentul-pitesti.html


    NOAPTEA PATIMIRILOR. Reeducarea de la Pitesti
    Film documentar impecabil realizat sub aspect tehnic. Nu se cunosc realizatorii (as fi interesata sa-i cunosc). O tulburatoare investigatie asupra "fenomenului Pitesti", renumitul experiment cunoscut ca "reeducarea prin tortura" sau "genocidul sufletelor", despre care Soljenitin a spus ca este "ce mai mare barbarie a lumii contemporane". Gelu Gheorghiu, Traian Popescu Maca, Paul Dumitrescu si Octavian Tomuta, patru supravietuitori, relateaza inimaginabilele orori initiate de comunistii autohtoni, sub coordonarea stiintifica a NKVD-istilor sovietici incepind cu 1949.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ik84EqQXLzY

    RăspundețiȘtergere